Nosilna olja za mešanje z eteričnimi olji

Nosilna olja za mešanje z eteričnimi olji

V zadnjem času se vedno več govori o pozitivnih učinkih eteričnih olj.

Vendar je pri eteričnih oljih potrebno biti previden in jih je potrebno pred nanosom na kožo redčiti z nosilnim oljem.

Nosilna olja omogočajo varno in učinkovito uporabo eteričnih olj, prav tako pa imajo tudi sama pozitivne lastnosti.

Nosilna olja vsebujejo esencialne maščobne kisline in antioksidante ter vitamine.

Kaj je nosilno olje?

Nosilna olja se uporabljajo v kombinaciji z eteričnimi olji, da jih razredčijo in spremenijo stopnjo absorpcije. Eterična olja so izjemno močna, zato jih uporabljamo v majhnih količinah.

Z nanosom nosilnega olja se zmanjša možnost kožnih reakcij vendar je kljub temu potrebno upoštevati smernice za varno uporabo eteričnih olj.

Eterična olja so hitro hlapljiva, saj so iz majhnih delcev, in se zato tudi hitro in enostavno vpijejo v kožo. Nosilna olja ne hlapijo tako hitro kot eterična olja in na ta način upočasnijo absorpcijo, kar omogoči večji in daljši učinek eteričnih olj.

Najprimernejša nosilna olja za mešanje z eteričnimi olji:

Kokosovo olje:

Kokosovo olje služi kot učinkovito olje, ker ima nizko molekulsko maso, ki ji omogoča prodiranje v kožo na globlji ravni. Vsebuje tudi nasičene maščobe, ki pomagajo koži, da ostane vlažen, hkrati pa zagotavlja gladko in enakomerno barvo kože. Poleg tega ima kokosovo olje antiseptične in protimikrobne lastnosti, zato je idealno nosilno olje za lajšanje kožnih stanj, kot so akne, ekcem in hladne rane.

Mandljevo olje:

Olje sladkega mandlja se običajno uporablja kot nosilno olje, saj vsebuje antioksidante in pomaga ohranjati kožo lepo in mehko. V ayurvedski in tradicionalni kitajski medicini se uporablja za zdravljenje bolezni kože, kot so ekcem in luskavica.

Jojobino olje:

Jojoba olje je odlično nosilno olje, ker nima vonja in služi kot mehčalo, ki pomaga pomiriti vašo kožo.  Jojobino olje ima tudi veliko  koristi za lase in kožo.

Oljčno olje:

Oljčno olje je bogato z zdravimi maščobnimi kislinami, protivnetnimi spojinami in antioksidanti. Uživanje pravega ekstra deviškega oljčnega olja koristi vašemu srcu, možganom in razpoloženju, lahko pa se uporablja tudi kot olje, ki pomaga hidratizirati kožo, pospešuje celjenje ran in celo pomaga pri boju proti okužbam.

Avokadovo olje:

Avokadovo olje vlaži, zato je primerno za ljudi s suho in grobo kožo. Avokadovo olje pomaga izboljšati teksturo kože, odstraniti ličila in hidratizirati lase.

Arganovo olje:

Arganovo olje je eno od najboljših nosilnih olj za vašo kožo, saj vsebuje omega-6 maščobne kisline, linolno kislino, antioksidante, vitamine A in vitamin E.
Arganovo olje se hitro absorbira in je dovolj nežno za uporabo na občutljivi koži in ne pušča kože mastne.

Šipkovo Olje:

Šipkovo olje vsebuje esencialne maščobne kisline, ki spodbujajo celično in tkivno regeneracijo. Šipek ima visoko vsebnost vitamina C in deluje proti staranju. Uporablja se za izboljšanje starostnih madežev pred poškodbami sonca, izboljšanje tonusa in teksture kože, zmanjšanje simptomov ekcemov in v boju proti okužbam kože.

Šipkovo olje velja za suho olje, kar pomeni, da se hitro vpije v kožo.

Laneno olje:

Laneno olje pomaga pri prebavi in zdravju srca, z nanosom na kožo pa deluje proti kožnim motnjam, ekcemom ter izboljšuje elastičnost in teksturo kože. Vsebuje Omega-3 maščobne kisline in alfa-linolensko kislino, ki pomaga zmanjšati vnetje in ohranja zdravje kože in las.


Naročite Forever Living Products izdelke v vaši državi!

        DOSTAVA V ROKU 2 DELOVNIH DNI!


 

Opomba: 
Ta internet stran je neodvisni poslovni partner podjetja Forever Living Products. Vsi priporočeni izdelki na tej strani so sestavljeni na osnovi večletnih izkušenj naših uporabnikov, in niso nadomestilo za priporočeno zdravstveno terapijo. Omenjeni dodatki prehrani na tej internetni strani niso nadomestilo ali zamenjava za uravnoteženo prehrano. 
Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.