Eterično olje Sivke

Eterično olje Sivke je danes najbolj poznano in uporabljeno eterično olje na svetu, vendar so koristi sivke odkrili že pred 2500 leti.

Zaradi močnih antioksidantov, protimikrobnih, pomirjevalnih in antidepresivnih lastnosti so koristi olje sivke tako kozmetično kot terapevtsko.

Egipčani so uporabljali sivko za mumifikacijo in kot parfum.

Aromaterapija zagovarja eterično olje sivke kot antibakterijsko olje
Rimljani so uporabljali olje sivke za kopanje, kuhanje in čiščenje zraka. V Svetem pismu pa je bilo olje iz sivke med aromati, ki so se uporabljale za maziljenje in zdravljenje.

Koristi eteričnega olja sivke:
 • Zmanjšuje anksioznost in čustveni stres
 • Izboljšuje delovanje možganov
 • Pomoč pri celjenju ran in opeklinah
 • Izboljšuje spomin
 • Pomoč pri aknasti koži
 • Pomoč pri nespečnosti
 • Lajšanje bolečin
 • Blaži glavobole

Eterično olje Sivke je nežno olje in ga lahko nanesemo na kožo neposredno.

Eterično olje sivke je olje, ki je dobrodošlo v vsakem domu, še zlasti obvezna oprema za tiste, ki želijo preventivno ali kot dodatno pomoč poskrbeti za svoje boljše počutje in zdravje z eteričnimi olji.

Eterično olje sivke je najbolj priljubljeno eterično olje v svetu.

Koristi in študije o eteričnem olju sivke:
 1. Antioksidacijska zaščita Prosti radikali, kot so toksini, kemikalije in onesnaževala, so nedvomno najnevarnejši in najpogostejši dejavnik tveganja za vsako bolezen. Prosti radikali vplivajo na vaš imunski sistem in lahko povzročijo neverjetno škodo v vašem telesu.
  Zaradi slabe prehrane in visoke izpostavljenosti toksinom našim telesom prične primanjkovati antioksidansov, ki nas varujejo pred prostimi radikali .
 2. Izboljša razpoloženje in zmanjša stresEterično olje sivke se je že nekoč uporabljalo kot pomoč pri zdravljenju nevroloških težav, kot so migrene, stres, tesnoba in depresija.
 3.  Podpira delovanje možganov Nevrološke koristi eteričnega olja sivke se ne ustavijo pri njegovi sposobnosti kot pomoč pri zdravljenju depresije in povečanje razpoloženja. Raziskave so pokazale tudi učinkovitost pri Alzheimerjevi bolezni.
 4. Pomoč pri celjenju ran in opeklin Sivka je široko znana po svojih protimikrobnih lastnostih, zato se olje sivke že stoletja uporablja za preprečevanje različnih okužb in za boj proti bakterijskim in glivičnim motnjam. Dejansko je bilo skoraj 100 raziskav, ki so dokazovale to korist sivke znova in znova. Raziskave kažejo, da olje sivke pospešuje celjenje opeklin, prask in ran – velik del tega pa je posledica protimikrobnih spojin.
 5.  Skrbi za zdravo kožo in lase Najverjetneje zaradi antimikrobnih in antioksidativnih lastnosti, eterično olje sivke, mešano z nosilnim oljem (kot so kokosovo olje, jojobino olje ali olje iz grozdnega grozdja), močno vpliva na vašo kožo.
  Uporaba sivkinega olja topično lahko pomaga izboljšati številne kožne tegobe, akne, starostne pege… Njegova protivnetna in antioksidativna lastnost pripomore k lajšanju kožnih stanj in obnavlja znake staranja.
 6. Lajša glavobole Če ste eden izmed milijonov ljudi, ki se borijo z napetostjo ali migrenskimi glavoboli, je olje sivke lahko naravna pomoč, ki ste ga iskali. To je eno najboljših eteričnih olj za glavobole, ker povzroča sproščanje in razbremeni napetost. Deluje kot pomirjevalo, anti-anksioznost, antikonvulzivno in pomirjevalno sredstvo.
 7. Izboljša spanje in nespečnost
  Zaradi pomirjevalnih lastnosti sivkino olja deluje na izboljšanje spanja in  nespečnosti.
 8. Lajša bolečine Več raziskav je pokazalo, da olje sivke pomaga kot naravno sredstvo proti bolečinam. Preprosto drgnjenje sivke na območje, ki vzbuja skrb, lahko zmanjša vnetje in intenzivnost bolečine ter pomaga ublažiti simptome mnogih zdravstvenih stanj.
  Nekaj namigov:

– Eterično olje sivke lahko dodate v šampon ali naredite osvežilec zraka, ki ga razpršite pred spanjem za sproščeno vzdušje v vaši spalnici, lahko popršite po posteljnini.

–  Uporabite ga lahko tudi v kopalnici, tako, da ga razpršite po brisačah ali po prostoru.

– Olje sivke je idealno tudi za preprečevanje sončnih opeklin na ustnicah in za preprečevanje suhih ustnic ( v nosilno olje dodajte nekaj kapljic eteričnega olja sivke in ga nato na ta način vtrite na ustnice  ali na opečeno kožo od sonca)

Pri nakupu eteričnega olja sivke se prepričajte, da je le to kakovostno eterično olje, ki je terapevtsko in vzgojeno ekološko.

 


Naročite Forever Living Products izdelke v vaši državi!

        DOSTAVA V ROKU 2 DELOVNIH DNI!


 

Opomba: 
Ta internet stran je neodvisni poslovni partner podjetja Forever Living Products. Vsi priporočeni izdelki na tej strani so sestavljeni na osnovi večletnih izkušenj naših uporabnikov, in niso nadomestilo za priporočeno zdravstveno terapijo. Omenjeni dodatki prehrani na tej internetni strani niso nadomestilo ali zamenjava za uravnoteženo prehrano. 
Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.