Eterično olje Poprove mete – Pepermint

Eterično olje Poprove mete je eno najbolj vsestranskih eteričnih olj.

Uporablja se lahko aromatično, lokalno in interno za reševanje številnih zdravstvenih težav, od bolečin v mišicah in sezonskih simptomov alergije, do nizkih energijskih in prebavnih težav.

Prav tako se pogosto uporablja za povečanje energetske ravni in izboljšanje zdravja kože in las.

Poprova meta ima pomembne protimikrobne in protivirusne dejavnosti. Deluje tudi kot močan antioksidant.

Eterično olje poprove mete je eno najbolj priljubljenih eteričnih olj na svetu in

Kaj je olje poprove mete?

Poprova meta je hibridna vrsta mete in vodne mete (Mentha aquatica). Eterična olja se zbirajo s CO2 ali hladno ekstrakcijo svežih nadzemnih delov cvetoče rastline. Najbolj aktivne sestavine so mentol (50–60 odstotkov) in menton (10–30 odstotkov).

Olje poprove mete je eno najstarejših evropskih zelišč, ki se uporabljajo v medicinske namene

Številne uporabe olja poprove mete so bile dokumentirane že  1.000 pr. in so bile najdene v več egipčanskih piramidah.

Danes se olje poprove mete priporoča proti slabosti ima pa  pomirjujoče učinke na želodčno sluznico in debelo črevo. Prav tako je cenjen zaradi svojih učinkov hlajenja in pomaga pri lajšanju bolečin v mišicah, kadar se uporablja lokalno.

Poleg tega eterično olje poprove mete kaže antimikrobne lastnosti, zato se lahko uporablja za boj proti okužbam in osvežitev diha.

Uporaba eteričnega olja Poprove mete
  1. Lajšanje bolečin v mišicah in sklepih Eterično olje poprove mete je zelo učinkovito naravno sredstvo proti bolečinam in za relaksacijo mišic. Ima hladilne, poživljajoče in antispazmodične lastnosti. Olje poprove mete je še posebej koristno pri lajšanju napetostnega glavobola
  2. Sinusna in raspiratorna oskrba Vdihovanje eteričnega olja peperminta pomaga očistiti sinuse in olajša prasketajoče grlo. Pomaga pri izkašljevanju in odpiranju dihalnih poti, čiščenju sluzi. Eterično olje pepermita je idealno olje pri prehladu, gripi, kašlju, sinusitisu, bronhitisu in drugih raspiratornih boleznih.
  3. Pomoč pri sezonskih alergijah Olje poprove mete je zelo učinkovito pri sproščanju mišic v nosnih poteh in pomaga pri odstranjevanju  cvetnega prahu iz dihalnih poti v času alergije. Je eno izmed najboljših eteričnih olj za alergije zaradi svojih izkašljevalnih, protivnetnih in poživljajočih lastnosti.
  4. Povečajte energijo in izboljšajte učinkovitost vadbe Olje poprove mete je alternativa energijskim pijačam. Namesto pitja enrgijskih pijač lahko povonjate eterično olje. Poveča tudi energijo na dolgih potovanjih. Pomaga pri budnosti in spominu.
  5. Ublaži glavobole Olje poprove mete izboljšuje cirkulacijo, pomiri črevesje in sprosti napete mišice. Vsa ta stanja lahko povzročijo napetostne glavobole ali migrene, zaradi česar je olje poprove mete eno najboljših eteričnih olj za glavobole.
  6. Osveži dah in podpira oralno zdravjeOlje poprove mete se je že več kot 1000 let uporabljalo za naravno osvežitev dihanja. Oolje poprove mete ubija bakterije in glivice, ki lahko vodijo tdui v okužbo
  7. Spodbuja rast las in zmanjšuje prhljaj. Olje poprove mete se uporablja v mnogih kakovostnih izdelkih za nego las. Poleg tega je mentol močno antiseptično sredstvo, zato lahko pomaga odstraniti klice, ki se lahko nabirajo v vaših laseh. Mentol se uporablja tudi v šamponih proti prhljaju.
  8. Naravno oganja mrčes Mrčes sovraži vonj olja poprove mete, vključno z mravljami, pajki, ščurki, komarji, miši in morda celo uši.
  9. Zmanjšuje slabostDa se znebite slabosti, preprosto vdihnite olje poprove mete neposredno iz steklenice, ali namažite 1-2 kapljici za ušesi,

 


Naročite Forever Living Products izdelke v vaši državi!

        DOSTAVA V ROKU 2 DELOVNIH DNI!


 

Opomba: 
Ta internet stran je neodvisni poslovni partner podjetja Forever Living Products. Vsi priporočeni izdelki na tej strani so sestavljeni na osnovi večletnih izkušenj naših uporabnikov, in niso nadomestilo za priporočeno zdravstveno terapijo. Omenjeni dodatki prehrani na tej internetni strani niso nadomestilo ali zamenjava za uravnoteženo prehrano. 
Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.