Eterično olje Limone

Eterično olje Limone uporabljajo v ajurvedski medicini za zdravljenje širokega spektra zdravstvenih stanj vsaj 1000 let.

Eterično olje limone je eno od najbolj priljubljenih eteričnih olj citrusov zaradi svoje vsestranskosti in močnih antioksidativnih lastnosti.

Eterično olje Limone je najbolj znano po svoji sposobnosti, da očisti toksine iz telesa in se pogosto uporablja za spodbujanje limfne drenaže, pomlajevanje energije, čiščenje kože in boj proti bakterijam in glivicam.

Eterično oje Limone je dejansko eno izmed najbolj “bistvenih” olj, ki ga lahko uporabljate za različne namene:  od gospodinjskega čiščenja in osvežilca za perilo, za dvig razpoloženja in slabosti.

 

Kaj je Eterično Olje Limone?

Limona je cvetoča rastlina, ki pripada družini Rutaceae. Rastline limone se gojijo v številnih državah po vsem svetu, čeprav so avtohtone v Aziji in nato pripeljane v Evropo.

V Ameriki so angleški mornarji uporabljali limone na morju, da so se zaščitili pred skorbutom in z bakterijskimi okužbami.

Eterično olje Limone pridobivajo s hladnim stiskanjem limonine lupine. Lupina je najbolj hranljivi del limone, ki je topna v maščobah. Eterično olje Limone sestavljajo številne naravne spojine, vključno s terpeni, seskviterpeni, aldehidi, alkoholi, estri in steroli.

Eterično olje Limone je priljubljeno zaradi osvežujočega vonja in poživljajočih, čistilnih in čistilnih lastnosti.

Raziskave kažejo, da limonino olje vsebuje močne antioksidante in pomaga zmanjšati vnetje, se bori proti bakterijam in glivicam, povečuje energijsko raven in olajša prebavo.

Eterično olje Limone:

1.Lajša slabost:

Eterično olje limone služi kot naraven način pri premagovanju slabosti, še posebej jutranje nosečniške slabosti.

2.Izboljša prebavo:

Eterično olje limone lahko pomaga ublažiti prebavne težave, vključno z gastritisom in zaprtjem.

3. Hrani kožo:

Eterično olje Limone pomaga vaši koži z zmanjševanjem aken, hrani poškodovano kožo in vlaži kožo. Laboratorijske študije kažejo, da lahko olje limone zmanjša poškodbe celic in tkiv v koži, ki jih povzročajo prosti radikali.
Eterično olje Limone je učinkovito tudi pri kožnih problemih, kot so mehurji, piki žuželk, mastne in oljne razmere, rane, celulit, rozacea in virusne okužbe kože in bradavice.

4.Lahko spodbuja izgubo teže:

Ali ste vedeli, da lahko eterično olje limone spodbuja razgradnjo telesne maščobe? Kot olje grenivke, eno izmed najboljših eteričnih olj za hujšanje, limona vsebuje tudi d-limonen, za katerega je znano, da podpira vašo presnovo in očisti vaše limfne žleze, kar lahko pomaga pri izgubi teže.

5. Pomaga očistiti telo:

Olje limone ima čistilni, čistilni in zaščitni učinek na telo. Pomaga obraniti telo pred škodljivimi patogeni in pospešuje razstrupljanje krvi in ​​jeter. Olje limone stimulira tudi limfno drenažo, ki pomaga telesu, da se očisti odpadkov in toksinov.

6. Povečuje ustno zdravje:

Ker ima eterično olje limone antibakterijsko in protiglivično lastnost, deluje tudi proti ustnemu zadahu.

7.Lajša kašelj in spodbuja limfno drenažo:

Olje limone ima protibakterijska, antioksidativna in protivnetne lastnosti, zato pomaga povečati vaš imunski sistem. Prav tako služi kot eno izmed najboljših eteričnih olj za alergije.

To je eno izmed najboljših eteričnih olj za kašelj, saj koristi limfnemu sistemu, ki vas varuje pred škodljivimi patogeni in zmanjšuje otekanje bezgavk. Eterično olje limone stimulira tudi limfno drenažo, s čimer se zmanjša kopičenje tekočin, ki lahko povzročijo kašelj.

8.Deluje kot protimikrobno sredstvo:

Študije kažejo, da eterično olje limone deluje kot naravno protimikrobno sredstvo zaradi dveh dominantnih spojin, ki jih najdemo v olju, limonenu in b-pinenu. Zaradi tega je limonino olje močno orodje pri čiščenju in zaščiti hrane.

Olje limone lahko uporabite za očiščenje vašega doma škodljivih patogenov, kot so bakterije, glive in drugi škodljivi patogeni. Uporaba limone kot naravnega izdelka za čiščenje ohranja vaš dom brez konvencionalnih izdelkov, ki so narejeni iz nevarnih kemikalij.

Eterično olje limone lahko povzroči fotosenzitivnost, zato je pomembno, da se izognete neposredni sončni svetlobi do 12 ur po uporabi limoninega olja na koži.

Olje limone lahko pri nekaterih ljudeh povzroči draženje kože, zato opravite najprej test. Pomembno je , da ga pred nanosom na kožo razredčite z baznim oljem (kokosovo, jojobino…)

 


Naročite Forever Living Products izdelke v vaši državi!

        DOSTAVA V ROKU 2 DELOVNIH DNI!


 

Opomba: 
Ta internet stran je neodvisni poslovni partner podjetja Forever Living Products. Vsi priporočeni izdelki na tej strani so sestavljeni na osnovi večletnih izkušenj naših uporabnikov, in niso nadomestilo za priporočeno zdravstveno terapijo. Omenjeni dodatki prehrani na tej internetni strani niso nadomestilo ali zamenjava za uravnoteženo prehrano. 
Napišite odgovor

Nećemo objaviti vašu email adresu.